wassen van een kind

Water in Kpare

Water is in Ghana net zo onmisbaar als hier. Maar vooral in het droge Noorden onbetaalbaar. Letterlijk onbetaalbaar voor Mwinkankara, die elke dag naar een bijna droge bron loopt om daar de laatste druppels uit te scheppen.En een normaal gezin gebruikt al gauw tachtig liter per dag. In het videofragment vertelt ze dat er vlakbij een pomp is waar altijd genoeg water uitkomt, maar dat ze daar 10.000 cedis voor moet betalen, oftewel minder dan een euro … per jaar! Dat geld heeft ze niet, dus gaat ze elke dag naar deze bijna-droge bron in Kpare-Kyleyiri. De stichting Kpare draagt haar steentje bij door te zorgen dat mensen kunnen landbouwen en dan meer verbouwen dan voor hun voeding nodig hebben.Dus het overschot te gelde kunnen maken. En er worden meer bronnen geslagen met geld van de stichting.