vlcsnap-2015-05-31-11h31m20s285

Ossen, ploegen en karren

Het Kpare programma is gericht op ondersteuning van de bevolking in een van de armste gebieden in Noord Ghana, door de Verenigde Naties Hunger Hotspots genoemd.De verschillende projecten zijn gericht op vermeerdering van de ecologische landbouw opbrengst door microkredieten, geld voor zaad, ossen voor ploegen en mest, ploeg en kar, ook ter ontlasting van de vrouwen om de oogst naar huis te brengen en om grote hoeveelheden water te halen als het ver is en voor de traditionele leembouw. De voorwaarden voor een microkrediet zijn daarnaast een latrine hebben en gebruiken, compost maken en traditioneel bouwen. Dat is niet te heet en te koud, dus beter voor de gezondheid, ecologisch beschermd dit het milieu, het materiaal is plaatselijk aanwezig, geen gesleep met materialen, en plaatselijke kennis van duizenden jaren aanwezig. Microkredieten bij sub-subsistence farmers moet gepaard gaan met een sociaal programma.